OSMO HAAVISTO 20.6.2011

Oravanpolku 3

37800 TOIJALA

P. 050 360 43 65

osmo.haavisto@luukku.com Kotisivu www.fkf.net/haavisto


Tervehdys uskollisille tukijoilleni


Palasin juuri melko väsyneenä Keski-Aasiasta. Se oli sinne kolmaskymmenes matkani. Alun perin menin sinne erehdyksessä, koska luulin, että minut oli virallisesti kutsuttu sinne. Jumalan kehottamana minut olikin kutsunut 19-vuotias tyttö neuvottelematta asiasta yhdenkään johtajan kanssa. Lohjan / Salon helluntaiseurakunta oli rukoillut Alma-Atan puolesta 10 vuotta, ja Jumala vastasi rukouksiin. Ensimmäinen käyntini oli ponnahdus sille, että Keski-Aasiaan syntyi pian kolme suurta kristillistä järjestöä: Alma-Ataan Uuden elämän seurakunta ja Agape. Tashkenttiin Keski-Aasian suurin helluntaiseurakunta Sergei Netshitailon johdolla. (Seurakunta oli tosin syntynyt jo pari vuotta ennen matkaani; siinnä oli käyntini aikana 30 uskovaa. Se oli maan ainoa helluntaiseurakunta, joka kykeni evankelioimaan.)

En ollut juurikaan toiminut Kirgisian helluntaiseurakunnissa 15 vuoteen. Nyt viivyin Kirgisiassa lähes kuukauden, pääosin helluntaiseurakunnissa. – Heidän raamattukoulussaan olin tosin ollut sinä aikana pari viikkoa opettajana. – Helluntaijärjestö oli nyt jumiutunut omiin traditioihinsa. Sen yhteydessä toimi ”kristillisiä” kouluja, - mutta - noissa kouluissa ei ollut lainkaan Raamatun opetusta. (Rahoitus ja koulumalli oli Amerikasta.) Pidin kuitenkin oppitunnin Raamatusta noiden koulujen opettajille. Heitä oli paikalla 30-40. Vain viisi opettajista oli kristittyjä. Minulla oli ilo jakaa heille kirgisinkielistä kirjaani MEIDÄN RAAMATTUMME 1. Jaoin kirjaani tulkkini avustamana myös useisiin ryhmiin ja seurakuntiin. Kirjaani kiiteltiin sen yksinkertaisesta ja selkeästä ilmaisutavasta. – Keski-Aasia odottaa, että kirjoittaisit kirjan pelastumisesta ja myös Pyhän Hengen kasteesta.

Lähes 20 vuotta sitten pidin oppitunnin 28:lle koulun rehtorille; mukana oli tuolloin myös kouluhallituksen tarkastaja. Tapasin nyt yhden noista rehtoreista. Hän kertoi tulleensa kauttani uskoon. – Nyt vierailin etupäässä kotiryhmissä, ja lähes jokaisessa kokouksessani täyttyi uskovia Pyhällä Hengellä. Minua odotettiin Alma-Ataan, mutta tällä kertaa en ehtinyt käydä siellä.

Viime talvi oli minulle rankka. Syntyi kirjan käsikirjoitus ISRAEL AJASSA JA ISÄIYYDSSÄ. Olen saanut siitä kriitikoilta jo suurenmoista palautetta. Uudistin myös entistä kirjaani TOIVON OVELLA. Kirjassa on pelastumisen ja uskon vanhurskauden teologia yksikertaisessa, kaunokirjallisessa, muodossa. Nyt vain näyttää nousevan este kustannukselle, koska olin laittanut sen internetiin. Kirja on sen arvoinen, että se tulee saada jokaiseen Suomen kotiin. Rukoile julkaisemisen puolesta!

Vierailin maaliskuussa viikon ajan puhujana Jerusalemin messiaanisissa seurakunnissa. Muutamia kymmeniä täyttyi Pyhällä Hengellä. Israelin evankeliointityö tarvitsee todella uutta viritystä!

Tuleva ryhmämatkani Israeliin SU 4.3. – SU 11.3.2012. Varaa paikka ajoissa!

Matkojani ja kirjallisuustyötäni voit tukea seuraavien tilien kautta. Muista merkitä lähetykseesi alla oleva viitenumero, että rahasi menee oikealle tilille. Mielelläni kiittäisin jokaista uhraajaan henkilökohtaisesti uhreista, mutta en pysty siihen, koska en saa Avainmedialta luetteloa uhraajista.

Yhteinen kiitos nyt kuitenkin teille kaikille!

Tilini: Avainmedia, Jäspilänkatu 2, 04250 Kerava; Sampo 800018-180755 Nordea 207418-684 OP 513205-28012. ­­– Muista viitenumero 2 1 2 3 0 6

Tärkeintä matkoillani on se, että kuljen Jumalan johdatuksessa ja että minulla on jakaa Elämän Leipää nälkäisille. En ole ollut Baltian maissa enkä Ukrainassa pitkään aikaa. Jätän myös nuo paikat Sinulle rukousaiheeksi!

Yhteisellä vainiolla

Osmo