Paluu etusivulle

"Israel Öljypuu"

Kirjani Israel Öljypuu 
käsittelee mm. seuraavia aiheita: 

Jumala halusi palauttaa langenneen ihmiskunnan yhteyteensä ja kutsui suunnitelman toteuttajaksi Israelin kansan. Omaisuuskansana olemisen ehtona oli kuuliaisuus. Raamattu vertaa Israelia Öljypuuhun.

Mainostarjouksena voit lukea kirjan  
Israel Öljypuu
pdf-muodossa.

 

Israel Öljypuu-kirjan kannet

Kansan tottelemattomuuden tähden se siirrettiin Babyloniaan ja sille annettiin muitakin koettelemuksia. Vaikka kansan olemassaolo oli usein tuhon partaalla, niin siitä jäi aina jäljelle (öljypuun) kanto. Kannosta nousi Iisain Verso. Messiaaninen valtakunta alkoi toteutua, kun Verson päälle laskeutui Jeesuksen palvelutehtävässä Herran Henki. Tuo Verso kasvoi uuden liiton seurakunnaksi.
Paavalille ilmoitettiin salaisuus, joka oli ollut kätketty menneiltä sukupolvilta: myös pakanoilla oli oikeus Aabrahamin perintöön ja pääsy Israelin kansalaisiksi (Ef. 3:5,6). Kaikki israelilaiset eivät kuulu tosi Israeliin (Room. 9:6), mutta heilläkin on oikeus saada takaisin Israelin kansalaisoikeudet, jos eivät jää epäuskoonsa.

Öljypuita Getsemanen puutarhassa
/Kuva: Osmo Haavisto/2001 Israel Öljypuuta ei ole koskaan tuhottu vaan sen olemassaolo on katkeamatta jatkunut Vanhasta liitosta Uuteen liittoon. Tosi Israel on aina noussut alkuperäisestä juuresta ja jälleenrakennettu tuhon partaalla olevan Israelin raunioille. Tosi Israel on näin ollen ollut aina sama sekä Vanhassa että Uudessa liitossa. 

Israel-kysymyksen yksipuoliseen tulkintatapaan tottuneiden tulee varautua siihen, että kirja käsittelee ennakkoluulottomasti kipeitäkin kysymyksiä!
Teos ylistää Israelin maan kauneutta ja suosittelee sitä ainutlaatuisena matkailu- ja opiskelukohteena. Raamatun maan kokemisella on tunnetta ja jopa mielenterveyttä hoitava vaikutus.

Olen lukenut Osmo Haaviston kirjan "Israel Öljypuu" ja myös hänen edellä olevan artikkelinsa. Pidän hänen päänäkemystään, jonka mukaan "Vanha testamentti on tulkittava Uuden testamentin valossa", oikeana. Yksityisissä Raamatunkohdissa voi joskus olla vaikeata väittää, mikä profetia on otettava kirjaimellisesti, mikä symbolisesti, mikä vain maallisesti ja mikä hengellisesti. Tiedämme sen, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä. Ainoa oikea selittäjä on Jeesus itse ja hänkin "tapettuna Karitsana" (Ilm.5). Hän on arvollinen avaamaan kirjan sinetit. Toisaalta on kai sanottava, että on ollut erittäin arvokasta ja rikastuttavaa kuulla ja lukea israelilaisesta näkökulmasta tulleita tulkintoja.
Kai Antturi, Saalem seurakunta

Kirjan hinta á 10,- € + postikulut. Alennus: 10 kpl 30 %, 5 kpl 30 % + postitus; suurista eristä sopimuksen mukaan. Kirjaa voit tilata minulta osoitteesta:

Osmo Haavisto
Oravanpolku 3
37800 Toijala
Finland.
Puh. & faksi 03-5421489
Pankkitili: Nordea, Toijala 116650-98324

osmo.haavisto@luukku.com.

Huom!. Mainostarjouksena voit imuroida itsellesi kirjani  PDF -muodossa 1.7 Megatavuisena tiedostona, jota voit ilmaiseksi selata Adobe Acrobat -ohjelmalla.

Paluu etusivulle